ZoekenHomeContact
Welkom op de website van Bibliotheek Duinrand.
--------------------------------------------------------------

 

Boekenweek 2008

VAN OUDE MENSCHEN … De derde leeftijd en de letteren

De derde leeftijd in Bibliotheek Duinrand

Er is geen thema waar zo uiteenlopend over wordt gesproken als over ouderdom. Het begrip de derde leeftijd valt ook steeds vaker. Daarmee wordt de groep mensen getypeerd vanaf 60 jaar die nog wat van het leven te verwachten heeft. Immers, de kinderen zijn de deur uit, werken niet meer, tijd te over. Blijft de vraag: hoe is het nu echt om anno 2008 oud te zijn? Wat zeggen romanciers, dichters, essayisten, ervaringsdeskundigen, specialisten en al die anderen erover?

Bibliotheek Duinrand heeft twee schrijvers uitgenodigd die daar, ieder vanuit de eigen invalshoek, boeiend over kunnen vertellen:

Marijke Hilhorst over het schrijven van je eigen familiegeschiedenis en Mark Mieras over de werking van de hersenen en wat hersenonderzoek ons vertelt over onszelf.
lees verder

 AKTIVITEITEN
Boekenweek 2008
______________________

12 maart 2008
vestiging Bloemendaal

Marijke Hilhorst over het schrijven van je eigen familiegeschiedenis.
Aanvang 20.00 uur
entree € 5,00
______________________

13 maart 2008
vestiging Hillegom:

Mark Mieras over de werking van de hersenen en wat hersenonderzoek ons vertelt over  onszelf.
Aanvang 20.00 uur
entree € 5,00


--------------------------------------------------------------

Zoek&boek is een nieuwe, gezamenlijke dienst van de openbare bibliotheken, die bibliotheekleden in staat stelt om via Internet de collectiegegevens van de Nederlandse openbare bibliotheken te raadplegen en de titels via Internet aan te vragen. Daarmee krijgen bibliotheekleden toegang tot o.a. 35 miljoen boeken, 24 uur per dag, zeven dagen per week en vanaf iedere internetlocatie.
lees verder

--------------------------------------------------------------

Wat is een luisterboek?

Luisterboeken zijn voorgelezen boeken, die worden uitgegeven op CD. Er zijn vele soorten luisterboeken: jeugdverhalen, romans en zelfs hoorcolleges. Sommige luisterboeken worden door de schrijver zelf voorgelezen.

Nieuwe aanwinsten Luisterboeken netwerk Duinrand.

luisterboeken_Hillegom.doc
Luisterboeken_Zandvoort_Volwassenen.doc
Luisterboeken_Zandvoort_Jeugd.doc
Luisterboeken_Bloemendaal_volwas.doc
luisterboeken_Bloemendaal_jeugd.doc
LUISTERBOEKEN_volwassenen.pdf


Gouden boekjes : luisterverhalen [Compact disc]
met de stemmen van
Niek Barendsen, Paul de Leeuw en Willem Nijholt
 muz. en bew. tot hoorspel door Henny Vrienten
meer informatie
------------------------------------------------------------

 

Nederlandse Kinderjury 2008 – Kinderen stemmen voor boeken
2_kinderjury.jpg

Doe mee met de Kinderjury!

Ook al ben je nog geen achttien jaar, je mag toch stemmen! Niet voor de verkiezingen in de Tweede Kamer. Wel voor de verkiezingen van het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Alle kinderen tussen de 6 en de 12 jaar kunnen in de vestigingen van bibliotheek Duinrand meedoen tijdens de stemperiode van de 21ste Nederlandse Kinderjury  van 1 februari tot 15 mei 2008.

http://www.kinderjury.nl

11-02-2008
Al@din: Vragen stellen aan Noord- en Zuid-Hollandse Bibliotheken
aladin_250x250.jpg

Vanaf 11 februari lanceren de Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken een vernieuwde website voor hun vragendienst al@din. De inwoners van de provincies kunnen via de website www.vraag-aladin.nl gratis elke denkbare vraag stellen aan de bibliothecarissen. 

 

http://www.vraag-aladin.nl

01-02-2008
Webtentoonstelling ‘Accessorize!’ Rijksmuseum Amsterdam

In de webtentoonstelling ‘Accessorize!’ presenteert het Rijksmuseum Amsterdam 250 topstukken uit zijn collectie modeaccessoires.

http://www.rijksmuseum.nl/formats/accessoires/index.jsp

01-02-2008
De Gouden Ganzenveer 2008

De Gouden Ganzenveer wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instituut met een rol van betekenis voor het geschreven woord in Nederland. Joost Zwagerman viel dit jaar de eer te beurt vanwege zijn sterke gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid als essayist, columnist, debater, presentator en voor zijn inspanningen als bruggenbouwer tussen kunst, literatuur en samenleving.


01-02-2008
Longlist 2008 bekend Libris Literatuur Prijs

Van de 170 inzendingen die in aanmerking komen voor de Libris Literatuur Prijs 2008 hebben de onderstaande titels de longlist gehaald. De lijst bestaat uit een vast aantal van 18 titels, alle verschenen tussen 1 januari en 31 december 2007.

http://www.librisliteratuurprijs.nl/node/181

19-01-2008
Recordaantal deelnemers Nationale Voorleeswedstrijd

Een recordaantal van ruim 84.000 kinderen heeft meegedaan aan de vijftiende editie van de Nationale Voorleeswedstrijd. En meer dan 3.000 finalisten gaan de komende maanden overal in het land de strijd met elkaar aan in door de bibliotheken georganiseerde voorrondes. Vooral fragmenten uit boeken van Vriens, Oomen en Slee zullen daar veel te horen zijn.

Bibliotheek Duinrand doet ook mee met de voorleeswedstrijd. Er zijn kinderen uit Bennebroek, Zandvoort, Vogelenzang en Bloemendaal.

http://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Twee vrouwen van Harry Mulisch is het boek van Nederland Leest 2008

Het boek Twee vrouwen van Harry Mulisch staat centraal in de derde editie van Nederland Leest (17 oktober t/m 14 november 2008). De roman wordt gratis uitgedeeld aan de leden van de openbare bibliotheken. De lezers worden daarbij uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over dit boek.


Voorjaarsedities Tom&Pippo;, Matilda presenteert en Bbb.boek.bl beschikbaar

 
cassidy.jpg

Zoekt u leuke tips op het gebied van (voor)leesboeken voor kinderen? ProBiblio stelt vier keer per jaar lijsten met leestips samen. U vindt daarin boeken voor de voorschoolse educatie (Tom en Pippo) en het primair onderwijs (Matilda presenteert). De kleurige uitgaven geven informatie over de nieuwste boeken voor kinderen tussen nul en twaalf jaar.

Voor het vmbo en de onderbouw van havo/vwo selecteert ProBiblio zeven titels in de uitgave Bbb.boek.bl.


Wat is zoek & boek?
ZOEKBOEK.gif

Zoek&boek is een nieuwe, gezamenlijke dienst van de openbare bibliotheken, die bibliotheekleden in staat stelt om via Internet de collectiegegevens van de Nederlandse openbare bibliotheken te raadplegen en de titels via Internet aan te vragen. Daarmee krijgen bibliotheekleden toegang tot o.a. 35 miljoen boeken, 24 uur per dag, zeven dagen per week en vanaf iedere internetlocatie.
lees verder